Vad tjänar man på hunduppfödning?

Att tjäna några stora pengar på hunduppfödning är inget du kan räkna med. Jag har lånat ut Sixten ibland, till någon som vill para sin hund. Vad jag får för det är priset för en valp. Det är en helt ok ersättning eftersom jag inte har några merkostnader för parningen. Att driva kennel och ha tikar kan förstås vara lönsamt men det är också höga kostnader i form av veterinärkostnader och annat. När jag får pengar för Sixtens jobb brukar jag spara de pengarna genom att investera i bland annat aktier. läs den här bloggen om du också är intresserad av det. För mig känns det som en investering för framtiden för kanske jag börjar att driva kennel professionellt och det kostar en hel del att starta. Ju bättre meriterad hund du har desto mer pengar får du för valparna. Därför är Sixtens och mina resor till utställningar också en typ av investering. Det är också därför vi kämpar på för att knipa en förstaplats. Fler priser från tävlingar gör din hund mer populär för avel.

Bild på en rottweilervalp.

(Visited 20 times, 1 visits today)