Rottweiler tips

Har du en rottweiler eller funderar du på att införskaffa en? Den tyska hundrasen har sina rötter i antika romarriket och har blivit väldigt populära med åren. Faktum är att den är bland de tjugo mest populära hundraserna i världen och under 90-talet kom den att få en topplacering i Sverige. Rottweilern är dessutom känd som en av de mer intelligenta hundraserna och används bland annat inom det tyska polisväsendet på grund av sin arbetsvilja och förmåga att lära sig. En rottweiler behöver en fast hand och då hunden kan komma att bli stor är det viktigt att den är vältränad från tidig ålder. Här nedan följer rottweiler tips för dem som har denna vackra varelse hemma eller funderar på att få ett tillskott till familjen:

Rottweiler tips #1: Börja träna tidigt. Med rottweilers är det bättre desto tidigare du börjar. Även om din valp endast är två månader kan du börja träna hen och fastställa din auktoritet som alfahane eller alfahona. Om du låter dåligt beteende påbörja redan i tidig ålder kommer det bli svårt att bryta det mönstret när din hund blir äldre.

Rottweiler tips #2: Exponera din rottweiler för både människor och andra hundar i tidig ålder. På det sättet vänjer hen sig vid att interagera på ett bra sätt och förebygger aggressivt beteende.

Rottweiler tips #3: Provocera inte din rottweiler. Många gillar att leka lite hårdhänt med sina hundar, men det kan uppmuntra till aggressivt beteende. Rottweilers är redan naturligt beskyddande och du behöver därmed inte lära dem att försvara dig. Om du leker hårdhänt med dem ger du också hunden möjligheten att ”vinna”, vilket underminerar dina auktoritet. Kom ihåg att din rottweiler behöver en fast hand. Var där för din vän så kommer hen att vara där för dig.

(Visited 644 times, 1 visits today)