Rottweiler fakta

Har du också fastnat för den vackra hundrasen Rottweiler från Tyskland, men vill ha lite mer rottweiler fakta? Rottweiler sägs vara en av de äldsta hundraserna och dess ursprung går ända tillbaka till det gamla romarriket. Det finns mycket intressant att lära sig om denna fascinerande hundras. Visste du exempelvis att hundrasen utnämndes till en av världens tjugo mest populära hundraser och att den sedan 90-talet även fått topplacering i Sverige? Inte särskilt konstigt för oss som lärt oss att älska denna vackra och lojala hund. Följ med nedan där några mer rottweiler fakta som du kanske inte kände till sedan tidigare presenteras:

#1: Hunden fick sitt namn ifrån den tyska staden Rottweil i delstaten Baden-Württemberg. Där användes rasen bland annat för att driva boskap till slakthus och beskydda sina ägare mot rövare. Rottweilern är därför även känd som Metzgerhunde (Slaktarhundar).

#2: På grund av rottweilerns goda egenskaper, såsom inlärningsförmåga och arbetsvilja, togs det ett beslut i 1910 att låta hunden vara del av det tyska polisväsendet. Rottweilern kom att bli den fjärde rasen att användas på detta sätt. De tre tidigare var schäfer, airedaleterrier och dobermann.

#3: Precis som pitbulls så är rottweilern förbjuden i vissa städer i USA.

#4: De kräver mycket aktivitet och motion. Rottweilern älskar att röra på sig och behöver rejält med motion för att vara lycklig och välmående. Man kan ha en Rottweiler i en lägenhet om man ser till att ta ut den väldigt ofta och ge den några timmars träning varje dag. Om du funderar på att skaffa en rottweiler bör du fråga dig själv om du har tid och möjlighet att ge hunden den kärlek, mat och motion som den behöver. En rottweiler kan bli din vän för livet, men ta reda på rottweilerfakta innan du skaffar en!

(Visited 1 551 times, 1 visits today)