Köpa en Rottweiler

Jag har tidigare skrivit och tipsat om saker inför ett köp av en Maine coon, och nu tänkte jag göra detsamma fast med Rottweiler. En Rottweiler passar bra inom de flesta bruksområden, och också som en familjehund. Kom bara ihåg att rasen är aktiv och kräver mycket motion.

Att köpa och att äga en hund kommer att kosta dig en del. Förutom inköpspris handlar det om foder, försäkring, vaccination och olika tillbehör med mera. Själva inköpspriset varierar, och om du behöver kan du ta ett mindre lån för det. Alla kanske inte rekommenderar det, men min erfarenhet är att de viktigaste kostnaderna att hålla koll på är månadskostnaderna, snarare än den första klumpsumman. Tar du ett lån på till exempel 10000 kronor har du kommit en bra bit på vägen.

Tid är minst lika viktigt som pengar. Som med alla hundar behöver du ta med den ut flera gånger om dagen, och Rottweiler är dessutom en aktiv hund. Den klarar sig inte heller hemma under längre perioder. Att köpa en hund utan att tänka på dessa aspekter är aldrig bra, och i värsta fall kan du bli tvungen att lämna ifrån dig den.

 

Köpa en Rottweiler

(Visited 304 times, 1 visits today)