Köpa en Maine coon

Maine coon är en tacksam kattras som egentligen passar de flesta. Det är en lugn, men också lekfull, ras som i regel dessutom kommer bra överens med andra husdjur. Som med alla djur och raser är det dock viktigt att läsa på lite om den innan du köper en – att behöva lämna tillbaka ett djur gynnar ingen.

Eftersom Maine coon är en raskatt är det viktigaste att du checkar av så att katten är minst 12 veckor gammal när du tar hem den, att den har en stamtavla och att den är ID/chip-märkt. Ta också reda på om den är vaccinerad och avmaskad. Då det tyvärr finns vissa oärliga säljare är det av stor vikt att du tar reda på så mycket som möjligt om katten innan du köper den.

Om du har möjlighet att besöka katten i sitt hem innan du köper den är det också bra. Förutom att kunna prata med ägaren kan du då också bekanta dig med katten, vilket är bra för er båda.

Kom ihåg att vara beredd på att betala en ganska rejäl summa för en äkta Maine coon-katt. Tycker du att katten är misstänksamt billig har du säkert att göra med oärliga säljare! Vill du köpa en billigare katt rekommenderas istället huskatter/bondkatter, som finns i de flesta mönster och färger.

Lycka till! 🙂

 

Maine coon är en ståtlig kattras

(Visited 846 times, 1 visits today)