Hur kan fattiga ha råd med hund?

När jag var ute och handlade i går såg jag en kille som stod utanför och sålde Faktum. Han log vänligt, och sträckte ut tidningarna som en solfjäder fram sig när det kom någon. Vid hans sida satt en stilig blandras. Jag kunde bara inte gå förbi utan frågade om jag kunde klappa lite på hunden. Under tiden kommer en dam förbi, med päls, och en snorkig uppsyn och säger rakt ut: ”Hur kan fattiga ha råd med hund?”. För mig som jobbar med utsatta människor, inom socionombemanning är det inte så konstigt. Alla människor som har hund har en vän för livet. För någon som inte har det så enkelt i livet kan denna trogne vän vara skillnaden mellan liv och död, och jag vet ingen av de ”fattiga” som inte hellre låter bli att köpa något till sig själva för att kunna behålla sin vän hunden.

Det är nog mest labrador i hunden

(Visited 1 times, 1 visits today)